Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

pure truth

i don't know, how many of you are greek. i don't know, who you are, what you do and what you believe. all i know is that if you can read greek, you should spare some time and read the following article (found here and writen by this lady, who i also don't know!)


Είσαι μπούφος! (κι εγώ επίσης)



Έχω μια ανακοίνωση να κάνω παίδες: Όπως ξέρετε σας αγαπώ. Αλλά σήμερα τα πήρα άσχημα  και σκέφτομαι σοβαρά να κηρύξω το απρόοπτο πλην αναπόφευκτο τέλος της επικοινωνίας μας. Απορείτε γιατί; Γιατί είστε μπούφοι, να γιατί! Γιατί εγώ είμαι ακόμα πιο μπούφος από σας, να κι ένα άλλο γιατί. Γιατί τι σκατά να πουν δυο μπούφοι μαζί, να ένα ακόμα πιο καθοριστικό γιατί.

Δεν είμαι σε θέση να ιεραρχήσω τους λόγους που με έπεισαν ότι είμαστε δύο μπούφοι (εγώ ο μπούφος-μονάδα κι εσείς ο συλλογικός μπούφος, ο ακόμα πιο επικίνδυνος, γιατί τη μονάδα τη βαράς και συνέρχεται, ο συλλογικός όμως μπούφος δε συνέρχεται με την καμία όπως βλέπω φίλε! Είναι αήττητος και απτόητος και –το χειρότερο- ούτε που του χει περάσει απ΄το μυαλό ότι είναι μπούφος όταν

1. …ξεκινάει μια ωραιότατη Κυριακή (με ανθισμένες αμυγδαλιές και πουλάκια και 20 βαθμούς κελσίου και γκομενάκια με τισέρτ και λιβάδια γεμάτα φρέσκα γαϊδουράγκαθα) και τη χαλαλίζει εν ψυχρώ για να πάει  στην κάλπη να ψηφίσει έναν υποψήφιο αρχηγό κόμματος που είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την ηγεσία αυτού του  κόμματος που μόλις του ρήμαξε τη ζωή (και την τσέπη του ρήμαξε αλλά δεν επικεντρώνω σ΄αυτήν γιατί είμαι πνευματικός άνθρωπος όπως ξέρετε).  Είναι μάλιστα τόσο μπούφος που δίνει  και δυο ευρώ από πάνω για να μπορέσει ο παλαιότατος αυτός πολιτικός να δηλώσει ότι τώρα αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο. Για αυτόν αρχίζει. Αλλά όταν αρχίζει κάτι γι αυτούς, ακόμα δεν καταλάβατε ότι  τελειώνει οριστικά για μας μπούφοι;
2. …είναι έτοιμος να δώσει αυτοδυναμία σ΄έναν άλλο υποψήφιο πρωθυπουργό για να τον σώσει από το μνημόνιο. Πως θα σε σώσει ρε μπούφο; Αυτός κατακρήμνισε το ίδιο του το κόμμα επειδή είχε άλλα σχέδια για την πάρτη του. Τον κόβεις για αποτελεσματικό; Γιατί; Εχει καταφέρει τίποτα στη ζωή του; Αυτός ούτε ένα αυγό δεν θα χει τηγανίσει  -και να προσπάθησε θα σπασε σίγουρα τον κρόκο, τόσο άχρηστος. Ή μήπως σε πείθει το βλέμμα του; Ο άνθρωπος κοιτάει πάντα κάπου στο βάθος του κήπου όπου είναι μια ωραία δεσποινίς που ακούει στο όνομα εξουσία. Εσένα ούτε να σε χέσει, όχι να σε δει. Σου φαίνεται μήπως  σταθερός στις απόψεις του και τον εμπιστεύεσαι; Αυτός μέσα σε ελάχιστους μήνες μας είπε ότι το μνημόνιο είναι απεχθές και στη συνέχεια ότι είναι αναγκαίο. Το πραγματικά απεχθές όμως είναι ότι ελπίζεις σ΄ αυτόν μπούφο.
3. …πιστεύει ότι είναι λογικό να εκφράζει την αγανάκτησή του ο λαός με μούντζες, καρέκλες, καφέδες και γιαούρτια στα κεφάλια όσων αυτός και ο λαός δεν γουστάρει. Δεν χρειάζεται καν να έχει λόγο. Απλά δεν γουστάρει. Καμαρώνει που το βλαστάρι του φασκελώνει τους επίσημους στις παρελάσεις. Το χτυπάει υποστηρικτικά στην πλάτη όταν πάει να πλακωθεί με την παράταξη που δεν γουστάρει στο πανεπιστήμιο. Κουνάει το κεφάλι με κατανόηση όταν βάζουν φωτιά στα λίγα νεοκλασσικά της πόλης του (και ποτέ δεν αναρωτιέται γιατί δεν πυρπόλησαν ακόμα καμιά από τις τερατοπολυκατοικίες του Βωβού λ.χ. Ουπς σόρι, θα είναι αντιστασιακός και ο Βωβός φαντάζομαι) . Κοίτα που φτάσαμε με τη λογική του μπούφου: γέροι με καραμπίνες στις εφορίες, Βόμβες στα γήπεδα και πολιτοφυλακή της χρυσής αυγής στους δρόμους, ο Καρατζαφύρερ στη τηλεόραση να συνιστά σε όλους τους (μπούφους) να πάρουν ένα όπλο και να βαράν ανεξέλεγκτα. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: όταν σε πλακώσουν εσένα όμως κάτι άλλοι (μέλη του λαού επίσης, μην το ξεχνάμε αυτό)  μην έρθεις να μου κλαφτείς μπούφο. Για να είμαι εντελώς τίμια μαζί σου όχι μόνο  δεν θα σε υποστηρίξω, θα σου ρίξω και καμιά ανάποδη αν έχω τα νεύρα μου. Όποιος σπέρνει γιαούρτια, στο τέλος τρώει την αγελάδα στο κεφάλι μπούφο, κατάλαβες;
4. …τιμά τους πολιτικούς ανάλογα το βαθμό παπάτζας τους. Κλαίει ο Λοβερδος στην τιβί για το δράμα του ΕΣΥ; Χρυσό παιδί και φιλότιμο ο Λοβέρδος. Σκίζει τα ρούχα του ο αρχιαριβίστας Καρατζαφύρερ για το δράμα του νοικοκυρέου,  να ένας ευαίσθητος πολιτικός λέει στην κυρά του καταπίνοντας ένα σουβλάκι με τζατζίκι. Βλέπει το Μιχαλολιάκο να δηλώνει ότι η Χρυσή Αυγή θα εξωπετάξει από την Ελλάδα τους ξένους και ξεχνάει ότι το παιδί του τώρα είναι ξένος σε κάποια άλλη χώρα με Μιχαλολιάκους να το απειλούν. Για να μην αναφερθώ στην τεράστια δημοτικότητα εκείνου του αρχικαραγκιόζη της Θεσσαλονίκης που μοίραζε μουστοκούλουρα για τον πεινασμένο λαό και εσύ μπούφο τα παιρνες! Αν αυτό το νομάρχη θέλει η καρδιά σου, εγώ δεν τη θέλω την καρδιά σου! Τελεία και παύλα!
5. … κοιτά καχύποπτα κάθε καινούριο άνθρωπο που αποφασίζει να βουτήξει μέσα στα σκατά και να προσπαθήσει να κάνει κάτι. Είναι μαλάκας, δε λέω, εφόσον αποφάσισε να βουτήξει μέσα στα σκατά. Αλλά να βρίζεις λ.χ. την Τίνα ως άσχετη (και ποια είναι αυτή; Και τι προσόντα έχει; Από πού ξεφύτρωσε; Στο γυμναστήριο τη συνάντησε ο Γιώργος); Ε λοιπόν έπρεπε να πηγαίνει συχνότερα στα γυμναστήρια ο Γιώργος γιατί το μόνο καλό που έκανε ήταν ότι συνάντησε αυτή που προσπάθησε (ο μπούφος!) να σώσει τα δάση σου για να μη γίνουν οικόπεδα. Αντίθετα αυτοί που συνάντησε στα  γραφεία του κόμματος του είχαν βάλει στο μάτι τα οικόπεδα και τα κατάφεραν χάρη στη βλακεία σου μπούφο!
6. … κραυγάζει κάθε τόσο αγανακτισμένος «που είναι επιτέλους οι πνευματικοί άνθρωποι; Γιατί σιωπούν;» και μόλις τολμήσει ένας «πνευματικός άνθρωπος» (δεν θα σου συγχωρήσω ποτέ ότι με ανάγκασες να χρησιμοποιήσω αυτή τη γελοία έκφραση) να ανοίξει το στόμα του, κραυγάζει ακόμα πιο δυνατά Σκάσε ρε μαλάκα, πουλημένε, τι να μας πεις κι εσύ που έτρωγες τις επιχορηγήσεις; χωρίς να ξέρεις καν ποιος είναι πράγματι αυτός που κράζεις τόσο εύκολα.  Γι αυτό σιωπούν ρε μπούφο, κατάλαβες τώρα;
7. …χαίρεται που ο νέος υπουργός παιδείας  ζήτησε από την εκκλησία να πηγαίνει πιασμένη χέρι χέρι με την εκπαίδευση. Θα μου πεις είσαι χριστιανός, ΟΚ. Αλλά πρέπει να παραδεχτείς ότι μόνο ένας μπούφος θα πίστευε ότι η παιδεία θα βελτιωθεί με τη βοήθεια του θεού όταν πάει τόσο κατά διαόλου!
Σταματάω. Η πίεσή μου έφτασε 18.8. Σφυγμοί 104. Αποφάσισα να πάω να δουλέψω σερβιτόρα στην Οία. Μόλις τελειώνω τη δουλειά θα βγαίνω στη βεράντα και θα κάνω ζεν  μέχρι να εκραγεί και το ηφαίστειο να ησυχάσουμε. Τουλάχιστον θα πάω στο διάολο αντικρίζοντας την απόλυτη  ομορφιά και όχι ένα τρελαμένο γέρο με καραμπίνα στην εφορία –και να φοβάμαι ότι είναι ο παππούς μου (ή ο Μιχαλολιάκος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

say something